El Quintet SenArts ha estat premiat al concurs internacional ARD de Múnic

El Quintet SenArts, nascut a Barcelona l’any 2022, guanya el 3r premi de la competició ARD de Múnic (Alemanya) -un dels concursos internacionals més prestigiosos de cambra i instruments solistes- en l’especialitat de quintet de vent.

 

Durant aquest darrer any, el Quintet SenArts ha estat assajant intensament per a la preparació del concurs amb la voluntat de poder obtenir el prestigi i les oportunitats internacionals que ofereix als seus premiats. I finalment, aquest setembre, després de romandre gairebé tres setmanes a la ciutat de Múnic, han aconseguit superar amb èxit les cinc fases eliminatòries que constitueixen el concurs, obtenint-ne el 3r premi que suposa una dotació econòmica de 15.000 €.

 

Els seus cinc membres combinen la tasca cambrística amb la seva feina habitual orquestral: dos d’ells, la Nieves Aliaño (flauta) i en Carles Chordà (trompa), són membres de l’orquestra del Gran Teatre del Liceu; en Pau Roca (oboè) i en Lluís Casanova (clarinet), membres de la Franz Schubert Filharmonia i la Clara Canimas (fagot) "freelance".

 

Guanyar aquest reconeixement i el premi online del públic d’aquest mateix concurs -juntament amb el 2n premi de la Carl Nielsen International Chamber Competition de Dinamarca el 2023 i el 2n Premi del Concurs Internacional de Les Corts, Premi del públic i Premi Xavier Montsalvatge- suposa assolir un dels reptes marcats des dels inicis de la formació del Quintet SenArts. A més a més, la participació en aquests concursos ha permès a l’agrupació poder tocar a les millors sales de Múnic i Copenhaguen, preparar a un alt nivell una gran quantitat de repertori per a la formació i, en definitiva, viure la gran experiència que suposa participar en els dos concursos per a quintet de vent més importants d’Europa.

 

abf94328-aa56-495d-bb75-5c78d74aae0a.png

Vídeo de la ronda final del concurs ARD