Se presenta la 17ª edición del Festival de Jazz de Girona

Andrea Motis & Joan Chamorro, Chicuelo & Mezquida, Sheila Jordan, Júlia Valle i Threejay son algunos de los nombres destacados de esta edición

Avui, 7 de setembre, s'ha presentat la 17a edició del Festival de Jazz de Girona que començarà el dia 17 de setembre de 2017. Una coincidència numèrica que , segons el director del festival Francesc Ubanell, porta bons auguris.

Però aquest no és l'únic joc de números, ja que en aquesta edició coincidiran dues generacions de cantants de jazz: Andrea Motis, amb 22 anys (17/09) i la gran Sheila Jordan, que en té 88 i fa deu anys que no actua al nostre país (24/09). Motis, juntament amb el quartet format per Joan ChamorroIgnasi Terraza (piano), Josep Traver (guitarra) i Esteve Pi (bateria), presentarà el disc Emotional dance, editat pel mític segell Impulse!. El concert que oferirà Sheila Jordan és una coproducció amb artistes locals: Albert Sanz (piano), Javier Colina (contrabaix) i Jorge Rossy (bateria).

Un altre fet destacable és la col.laboració amb el Festival Jazzèbre de Perpinyà, que ja es va encetar l'any passat i que s'ha batejat amb el nom de Jazz Pon-T. En el marc d'aquesta col·laboració, el Giulia Valle Trio farà un concert a la Casa Musicale de Perpinyà (29/09) i la plaça dels Jurats de Girona acollirà Mowgli, una banda formada per Bastien AndrieuFerdinand Doumerc i Pierre Pollet, a més d'un concert de Martí Serra, que presentarà el disc Cançons mecanoscrites amb Gemma Abrié (veu), Pau Figueres i Josep Traver (guitarres), Mar Serra (piano) i David Xirgu (bateria).

La Fundació Valvi, que col·labora amb el festival des de fa 11 anys, acollirà el projecte de Magalí Sare (veu) i Manel Fortià (contrabaix). A partir d'ara, la col.laboració de la Fundació Valvi amb els joves intèrprets tindrà continuïtat tot l'any.

Els altres noms del festivals són Chicuelo & Mezquida (21/09), Threejay (22/09) i Patàx (23/09). S'havia previst una actuació de Latorre & Fort Quartet a la Plaça Major de Banyoles (28/09), però s'ha hagut de suspendre perquè l'espai no estarà disponible. 

A diferència dels anys anteriors, set dels nou concerts seran de pagament i costaran entre 3€ i 25€.