Lluís Puig, nou conseller de Cultura en substitució de Santi Vila

Fins ara era director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals

El fins ara director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat, Lluís Puig, ha estat nomenat com a nou conseller de Cultura en substitució de Santi Vila, que ha assumit la cartera d'Empresa i Coneixement. Fins ara, Puig ocupava el càrrec director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura. El nou conseller té estudis musicals, de dansa, producció audiovisual i d'Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya i ha exercit com a director artístic del Mercat de Música Viva de Vic i director de la Fira Mediterrània. Va rebre el Premi Nacional de Dansa el 1984.

Director de l´empresa Vesc (Vèrtex Empresarial de Serveis Culturals SL) dedicada a la cançó, la música i la dansa catalana d´arrel tradicional i de tota la Mediterrània, ha ocupat també el càrrec de cap de l'Àrea de Recursos del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Ha estat sardanista (Minyons d´en Serrat, Asert), dansaire i director de diversos esbarts (Terrassa, Catalunya Dansa, Igualadí, Ciutat Comtal, Rubí). Músic del grup folk Ministrils del Raval i fundador i gestor de diverses entitats culturals terrassenques, com ara Carnavalis, Treure Ball, Ball d´en Serrallonga, Atreu o el Grup d'Estudis sobre la Festa Major de Terrassa.

Puig també ha endegat i dirigit el projecte Casa de la Música de Terrassa (junt amb Salt, Mataró, l´Hospitalet de Llobregat i Manresa) i forma part de les taules sectorials d´Indústries Culturals i de Música pel Pacte Cívic per a la Cultura de Terrassa.

Ha publicat diversos llibres centrats en la cultura tradicional com 'Terregada, apunts sobre folklore de Terrassa'; 'Crònica i Calendari de Dansa Tradicional'; 'Danses de la Terra de la Biblioteca Joan Amades, Calendari de danses tradicionals catalanes, Les festes a Catalunya'. A més, ha produït diversos CD i DVD.

Font: ACN