Neix el Premi Espai Ter de música

L’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí convoca el premi amb l’objectiu de donar suport als projectes de creació musical en l’àmbit dels Països Catalans

L’Espai Ter convoca, des d’aquest any, el Premi Espai Ter de música per donar suport a la creació musical dels Països Catalans. El grup vocal In Crescendo és el guanyador d’aquesta primera edició i presentarà el seu nou treball discogràfic en exclusiva a l’Espai Ter el divendres 28 de desembre a les 21 h.

El suport de l’Espai Ter es concreta en la cessió d’espais de residència per a la creació, l’enregistrament, edició i distribució d’un CD, l’estrena i la presentació del projecte discogràfic al mateix auditori. A part del posterior suport en la promoció del nou treball i la gira del projecte a l’àmbit dels Països Catalans i d’Europa. 
La creació del Premi significa també l’arrencada d’una nova col·lecció de CDs de  l’Espai Ter, en col·laboració amb l’empresa discogràfica Seed Music.

Antecedents
L’Espai Ter és un equipament municipal de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí inaugurat l’any 2013.
Ofereix una programació estable al llarg de tot l’any i acull nombrosos festivals i esdeveniments de música i d’arts escèniques: Festival de Torroella,  FIMAG, Fira de Màgia de Catalunya,  Festival I-taca, Black Music Festival i Temporada Alta.
Promou i coprodueix també projectes de música: destaquem les coproduccions amb el músic Jordi Molina amb el projecte Matèria del temps; Fok, amb Kepa Junquera i Tututs i Ssshhht, amb la Cobla Bisbal Jove.
Des dels seus inicis, l’equipament s’ha posat també al servei dels enregistraments de projectes musicals. El mes de març de 2016 varen iniciar-se els enregistraments musicals amb el disc debut del violinista Joel Bardolet (InterwinedPaths, Seed Music). El mes d’octubre de 2017, va enregistrar-se en directe el primer DVD del Trio Fortuny (Joel Bardolet, violí; Pau Codina, violoncel; Marc Heredia, piano), ofert en streaming de manera gratuïta a tota la comunitat de Catalunya Música amb motiu de la celebració de la darrera diada de Sant Jordi. Igualment, el juliol de 2018 l’Espai Ter ha acollit l’enregistrament de la pianista Varvara per part de l’Agencia Camera.
L’equipament va rebre 56.000 visitants l’any 2017 i va portar a terme 116 activitats.
 
El Premi Espai Ter, un pas més en el suport a la creació musical
L’equipament té entre els seus objectius, no només ser un espai d’exhibició, sinó també esdevenir un centre de suport a la creació artística als Països Catalans.
El Premi neix amb la voluntat de ser un motor tractor que vol contribuir a l’enfortiment del teixit professional en l’àmbit de la música.
L’Espai Ter acollirà i apadrinarà durant un any un projecte musical escollit per una comissió integrada per experts en música, sota la coordinació artística de Jordi Molina i en col·laboració amb el segell discogràfic Seed Music.
El suport de l’Espai Ter es concreta en la cessió d’espais de residència per a la creació; en l’enregistrament d’un CD, l’edició del treball i la seva distribució; en l’estrena i la presentació del projecte discogràfic a l’Espai Ter; en l’acompanyament als projectes i la seva difusió i en el suport en la gira del projecte a l’àmbit dels Països Catalans i d’Europa. 

In Crescendo, 1r Premi Espai Ter
La comissió organitzadora del Premi va acordar atorgar el I Premi Espai Ter al  grup vocal In Crescendo.
En aquesta primera convocatòria s’ha volgut donar protagonisme a la veu i concretament al cant polifònic. El treball de In Crescendo permet fusionar la tradició del cant coral amb la modernitat dels grups vocals actuals.
L’evolució del grup, la riquesa musical, la innovació dels arranjaments, i la màgia de les seves polifonies; que permeten donar una nova mirada al cant coral i la possibilitat de sumar-hi nous públics varen ser alguns dels motius de la tria de In Crescendo.  
Aquesta setmana, de dimecres a divendres, In Crescendo gravarà el seu nou treball a l’Espai Ter. Aquest nou treball discogràfic és presentarà en exclusiva en concert el divendres 28 de desembre, a les 21h a l’Espai Ter. Les entrades ja són a la venda en línia a www.espaiter.cat i als punts de venda habituals de l’Espai Ter i l’Oficina de Turisme de l’Estartit.
 
La col·lecció Premi Espai Ter de Música
La creació del Premi significa l’arrancada d’un nova col·lecció discogràfica al territori català: els Premis Espai Ter de música que editarà anualment el treball escollit per la comissió tècnica del Premi.