L'Auditori de Girona presenta el programa de la nova temporada de tardor

Jay Jay Johanson, Sandrine Piau, Blaumut, Angela Hewit, Marwan i Jan Lisiecki són alguns dels artistes destacats que actuaran entre setembre i desembre 2018

El proper 14 de setembre l’Auditori de Girona donarà el tret de sortida a la temporada de tardor, una programació formada per un total de 23 propostes, 13 de música clàssica, 9 de moderna i un concert de Nadal en família pensat per viure’l amb els més menuts de la casa.

La nova temporada té la voluntat de generar un impacte sobre el territori mostrant un ampli espectre de gèneres musicals i de propostes molt diverses: la programació conjuga les propostes internacionals i els grans noms amb la creació i la formació local de qualitat, i l’Auditori tornarà a ser l’escenari dels grans noms i de les gires dels grups punters catalans així com també d’artistes emergents de gran talent. El complement d’aquesta programació serà el treball realitzat a l’Espai Marfà, un equipament que ja és una peça indispensable en aquest impuls i projecció del talent local. 

Els destacats de la programació

La música clàssica:

Aquesta temporada alguns noms propis del panorama internacional es presenten en exclusiva a Catalunya: aquest serà el cas de la pianista canadenca Angela Hewitt (8 novembre) que oferirà la seva lectura de les mítiques Variacions Goldberg de J.S. Bach; la soprano Sandrine Piau, reconeguda com una de les veus imprescindibles de l’escena internacional convidarà al públic gironí a un fascinant viatge amb obres de Debussy, Poulenc i Previn (18 octubre); el pianista Jan Lisiecki (10 desembre) després de debutar a l’estat en un recital a Girona l’any 2013, torna de nou amb un concert amb de partitures tan virtuoses com el Gaspard de la nuit de Ravel.

La temporada clàssica reserva un espai per homenatjar Frederic Mompou durant el 125è aniversari del seu naixement, amb dos recitals de piano a càrrec de Josep Colom, amb Música Callada (30 de setembre) i Sira Hernández, amb les conegudes Cançons i danses (28 octubre). 

La temporada que s’estrena també serà el debut a Catalunya de joves grans talents de la música clàssica, com és el cas de la virtuosa violinista María Dueñas i l’excepcional parella artística formada per Lucie Horsch (flauba de bec) i Thomas Dunford (llaüt). 

La música moderna
La programació de música moderna comptarà amb l’actuació del fascinant, versàtil i poètic artista suec Jay Jay Johanson (11 novembre) que tornarà a Girona en un concert organitzat conjuntament amb el festival Temporada Alta. Un dels grups referents de l’escena musical catalana, Blaumut, posarà el punt i final a la gira de presentació del seu tercer treball, Equilibri, amb el concert a l’Auditori de Girona (25 novembre). Gossos també ha escollit la nova programació de l’Auditori per realitzar el concert final de la seva gira, Zenit (10 novembre).  Destaca dins la temporada el concert de Marwan (15 desembre), una de les propostes estatals més prometedores, que actuarà per primera vegada a l’Auditori de Girona acompanyat de la seva banda, per presentar el darrer treball publicat Mis paisajes interiores.  

La programació de moderna vol incidir d’una manera especial en la creació i formació locals, fent de la temporada estable una plataforma per als artistes casa nostra: grups com Les Anxovetes es programaran a la Sala Montsalvatge de l’Auditori (11 d’octubre) on presentaran el seu nou espectacle (d)ones. I sota la proposta  Cicle Càpsula faran el seu primer salt a l’escenari gironí l’artista Paula Grande (22 setembre) i The Wilder Company (14 desembre).   

Tres dels concerts d’aquesta temporada s’han programat amb un treball conjunt amb el Festival Temporada Alta, són les propostes: Jay Jay Johanson, Le Croupier i l’estrena de l’òpera Llull, el nou projecte de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya amb música de Francesc Cassú, llibret de Jaume Cabré i direcció escènica de Xavier Albertí. 

La complicitat amb institucions, empreses i agents culturals 

Com cada temporada es continua el treball en col·laboració entre el sector públic i privat, i alguns dels concerts de la programació són possibles gràcies a l’estret treball amb les institucions, empreses i entitats culturals que comparteixen i intervenen en la vida musical de la ciutat.  La programació artística s’ha treballat conjuntament amb els col·laboradors habituals com la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Fundació Metalquimia, GIOrquestra, Orquestra de Girona, Cor Geriona i el Festival Temporada Alta.