Convocada l'onzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània dedicat a les músiques d'arrel de l'1 d'abril fins al 31 de maig

Les inscripcions estan obertes a propostes en català i instrumentals
es poden presentar al web www.concurssons.cat


La Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius, el Grup Enderrock i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han convocat l'onzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. El certamen està obert als grups o solistes emergents que presentin propostes de folk i música d’arrel de la Mediterrània, tant en català com de caràcter instrumental.

Els grups o solistes que hi participin han de presentar un mínim de quatre peces, originals o versions, i s'han de registrar al web www.concurssons.cat amb les dades necessàroes a l’apartat ‘Inscripcions’ abans del proper 31 de maig. De totes les propostes rebudes, el jurat n'escollirà quatre, que actuaran a la final en directe, el dijous 4 d'octubre a la 21a Fira Mediterrània de Manresa.

El guanyador del concurs, que s'anunciarà en el transcurs de la Fira, obtindrà la gravació d'un disc en un estudi professional, una campanya de publicitat a la revista Enderrock i el web Sons de la Mediterrània, a més de la contractació per a una desena de concerts a festivals i cicles al llarg de l'any 2019: Festival Internacional Tradicionàrius, Fira Mediterrània de Manresa, Circuit Folc, Música a la Vila del Vendrell, PortalBlau de l'Escala, FIMPT de Vilanova i la Geltrú i Projecte Ethno Catalonia de Joventuts Musicals de Catalunya.

Tant el festival FIMPT de Vilanova i la Geltrú com el Projecte Ethno Catalonia de Joventuts Musicals de Catalunya s'han afegit enguany com a nous col·laboradors del concurs. Tots els grups inscrits tindran l'opció de realitzar una estada formativa de producció d'una jornada durant el mes de setembre per treballar –amb un especialista designat per l'organització– la seva implantació a l'escenari, la presentació en directe, etc.

Més informació i les bases completes a www.concurssons.cat.

PALMARÈS DEL SONS

Els guanyadors de les darreres edicions del concurs Sons de la Mediterrània han estat:

2017 — BALKAN PARADISE ORCHESTRA
2016 — CRIATURES
2015 — ROBA ESTESA
2014 — MOX
2013 — INXA IMPRO QUARTET
2012 — ELS LAIETANS
2011 — RIU
2010 — TAZZUF
2009 — AMANSALVA
2008 — GROLLERS DE SA FACTORIA