Engega la campanya "Música per a la Llibertat de Catalunya" per denunciar la intervenció del Govern i exigir la llibertat dels presos polítics

Aquest matí s'ha presentan en roda de premsa la campanya Música per a la llibertat de Catalunya, impulsada per la Comissió de la Dignitat i recolzada per la Confederació Sardanista de Catalunya, l'Associació Professional de Músics de Catalunya MUSICAT, la Federació Catalana d'Entitats Corals, la Federació Catalana de Societats Musicals i l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català.

Emulant l'acció de Pau Casals el 1939, es vol denunciar la intervenció del govern de Catalunya que ha suposat l'aturada de subvencions i programes destinats a la Cultura, als serveis socials i a la recerca científica, incomplint els pressupostos aprovats pel Parlament. També es vol denunciar la suspensió dels drets fonamentals de reunió, manifestació, expressió, llibertat de premsa i secret de les comunicacions, vulnerats de manera abusiva i contra la declaració dels drets humans. Es demana també la llibertat dels Jordis i dels consellers del Govern empresonats. 

Proposta

La proposta concreta és que durant tots els concerts que es facin a Catalunya, o bé al final, s'interpreti una peça musical catalana - per exemple, La Santa Espina o El Cant dels Ocells - i es llegeixi el següent manifest:

 
Música per a la Llibertat de Catalunya

"Davant de la situació d'excepcionalitat que viu el nostre país, fem la crida Música per a la Llibertat de Catalunya, perquè la música s'extengui a tots els racons del país com un clam de llibertat.
Pau Casals, davant la situació d'opressió que vivia Catalunya sota el franquisme, que va suprimir les nostres institucions i perseguir la nostra llengua, va fer de la música una eina de lluita per la llibertat, la justícia i la pau. Va fer de El Cant dels Ocells i El Pessebre un cant de reivindicació de la llibertat de Catalunya, que dugué arreu del món i a les Nacions Unides on, en un discurs memorable, reivindicà la nació catalana i la nostra tradició de pau.
Seguint el mestratge de Pau Casals, músics i cantaires ens hem unit per denunciar amb la nostra música la repressió de les nostres llibertats civils i els drets fonamentals. Contra l'aplicació de l'article 155, que vol suprimir i aixafar el nsotre Govern i el Parlament legítims, depositaris de la nostra sobirania. Per l'alliberament de les preses i els presos polítics. Pels mestres, ciutadans i ciutadanes que són sotmesos a processos polítics. Per la restauració del Govern i el Parlament legítims de la República Catalana, les llibertats i la democràcia: Música per a la llibertat de Catalunya!"

També encoratgem a recollir fons per a les fiances dels presos i les multes que s'imposen per motius polítics, per a les caixes de resistència d'Òmnium Cultural i l'ANC.


Les adhesions d'actes d'entitats o d'iniciatives de músics a la campanya Música per a la Llibertat de Catalunya es poden trametre a
comunicacio@comissiodeladignitat.cat. També podeu trucar al 625370661. Al web de la Comissió de la Dignitat, www.comissiodeladignitat.cat, es publicaran les notícies dels adherits i els actes programats.