Gran concert inaugural de les Nits de Marimurtra amb connexió total entre Victor Branch i el públic

El jove artista gironí va desplegar la seva seducció tan característica sobre l’escenari des del primer moment

Amb les entrades esgotades, Víctor Branch va ser l’artista encarregat d’obrir la dotzena edició de Les Nits de  Marimrutra. Sobre l’escenari del Templet de Linné, acompanyat només de teclat i trompeta, va interpretar les peces del seu primer treball, ‘Introspective’ i la resta de peces que donen forma a la seva proposta: Amy Whinehouse, Jamiroquai, Sam Smith, John Newman, Jennifer Hudson, Lauryn Hill i fins i tot Crowded House. Va acabar amb un homenatge al so de Stevie Wonder amb el públic ballant dempeus en la que va ser una nit immillorable per posar en marxa el festival.

Igual que en els tres darrers anys, el concert inaugural de Les Nits de Marimurtra es va fer el col·laboració amb PID Foundation, una fundació dedicada a generar recursos per la investigació de les immunodeficiències primàries, un conjunt de més de 200 malalties congènites amb alteració quantitativa i/o funcional dels diferents mecanismes implicats en la resposta immunitària i que afecten a 1 de cada 2.000 nounats.

El Festival continua el proper dissabte dia 12 d’agost amb The Gospel Viu Choir i el seu darrer espectacle ‘Gospelizing’.

El benefici generat per Les Nits de Marimurtra es destina íntegrament als objectius fundacionals de la Fundació Carl Faust que, segons els seus estatuts, són: ”la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques.”

La Fundació Carl Faust és una fundació privada sense ànim de lucre que el 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Per la seva banda, el Jardí Botànic Marimurtra està classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.