Arriba la 12a edició de L'Estartit Beatles Weekend

Aquest any fa un homenatge als 50 anys del disc Sgt. Pepper's (1967)

Aquest matí s'ha presentat a la botiga Moby Disk de Girona la 12a edició del Beatles Weekend de L'Estartit, que aquest any està centrat en el 50è aniversari d'un dels discos més emblemàtics de tota la història de la música rock, el Sgt. pepper's Lonely Hearts Club Band, publicat el juny de 1967.

Per celebrar l'efemèride, el dissabte 8 de juliol es presentaran dues produccions: 

Nito Figueras & Laura Simó Quintet faran un avançament del disc White Pepper, que acaben de gravar, que es presentarà oficialment a Luz de Gas el dia 11 d'octubre i ara es troba en procés de masterització a Nashville. Es tracta d'un homenatge personal a dos dels discos més importants dels Beatles: Sgt. Pepper's (1967) i el White Album (1968). En Nito Figueras ha posat el seu talent al servei de la veu elegant i plena de matisos de Laura Simó per versionar algunes d'aquestes cançons, amb l'acompanyament d'alguns dels músics més importants del país: David Simó (bateria), Jordi Franco (baix) i Guim Garcia-Balasch (saxos i flauta).

D'altra banda, L'Estartit Beatles Tribut Band, formada per músics catalans, presentarà el concert 50 anys de Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band,  que interpretarà en directe l'àlbum sencer - excepte dos temes - i altres cançons del període 1966-1968. La banda, liderada per Roger Gascón (The Lazy Lies, Chet), està formada per Jaume Pla Mazoni, Olalla Wallin (Chet) i alguns components de Trau, de The Gramophone All Stars i Pantaleó, juntament amb una secció de vent i cordes. En algunes cançons arriben a ser 11 músics dalt de l'escenari. Roger Gascón ha explicat que, a diferència del concert anterior, faran una interpretació força fidel de les cançons. Aquest concert, únic i irrepetible, és una producció pròpia.

El mateix dissabte a la tarda, s'atorgarà el Premi Beatlemaníac 2017  a Santi Carulla, que farà una xerrada per explicar la relació dels Mustang amb els Beatles.

El diumenge a la tarda, a la plaça de l'Església, la Cobla La Principal de Banyoles i la Cobla Jove de l'Escola Municipal de Música interpretaran quatre sardanes que versionen temes del Beatles i que han estat encarregades expressament per a l'ocasió a Jordi Molina (Quelcom), Xavier Molina (All you need is love), Agustí Pedrico (Hey Jude) i Pep Moliner (Imagine).

A més, l'Estartit Beatles Weekend ha previst un munt d'activitats durant tot el cap de setmana al voltant de la figura dels Beatles: música, exposicions, xerrades, cinema, sortides en vaixell, espectacles de màgia, cercavila... Restaurants i bars també oferiran plats d'inspiració beatlemaníaca.