Es presenta la 6a edició del Girona A Cappella Festival

El festival, que coincideix amb Temps de Flors, és l'únic d'aquest gènere a l'estat espanyol

Aquest matí s'ha presentat a l'Ajuntament de la ciutat la sisena edició del Girona A Capella Festival, que tindrà lloc del 13 al 21 de maig coincidint amb Temps de Flors.Onze concerts, la majoria gratuïts, i dos  tallers de veu conformen la programació.

El cap de cartell és el grup americà Home Free, guanyador del prestigiós programa de l'NBS "The sing-off", que s'ha convertit en tot un fenomen d'èxit aconseguint més de 80  milions de visualitzacions dels seus vídeos i prop de 700.000 seguidors a Facebook. Després dels Pentatonix, són el grup més mediàtic als USA, on hi ha molts amants d'aquest gènere, fins al punt que s'organitzen lligues universitàries de cant a cappella.

La resta de concerts són gratuïts i es faran a la Plaça de la Independència, en ple cor del barri vell, exceptuant el del grup Les Fourchettes que actuarà el 19 de maig a la Casa de Cultura al preu de 3€. Segons el director del festival, Pau Marquès, tot i ser en un escenari a l'aire lliure al bell mig de la ciutat, la proposta no ha suscitat queixes dels veïns. Els concerts es fan entre les 6 i les 7 de la tarda.

Marquès ha destacat l'actuació dels finlandesos Fork, tot un referent als països escandinaus, que han acceptat actuar de dia i a l'aire lliure, tot i que habitualment només ho fan en teatres perquè el seu espectacle incorpora jocs de llums i una escenografia molt potent. També es podrà veure el grup anglès Black Voices, considerat el millor quintet femení d'Europa.

La resta del cartell la conformen el grup eivissenc Cap Pela i els grups catalans Kundala, 4Gami, Ol'Green, a més de tres corals: Cor de la Universitat de Girona, Cor Allegro i Coral Xàntica.

La programació es completa amb dos tallers de veu: Tecnologia per a cantants, a càrrec de Pau Sastre, organitzat per l'Espai Marfà, i un taller amb Michèle Alderete i Ol'Green, organitzat per l'Escola de Música Moderna de Girona.

Podeu consultar aquí tota la programació.

El festival torna a coincidir amb Temps de Flors, un maridatge molt ben acollit per als visitants que omplen la ciutat en aquestes dates. Segons el regidor de Cultura Carles Ribas, Temps de Flors ja no s'entén sense el Girona A Cappella.

El pressupost del festival és d'uns 60.000€, similar al de l'any passat.