El president de la Generalitat de Catalunya i el conseller de Cultura reben els guanyadors dels Premis Enderrock 2017

President Puigdemont: "Catalunya pot parlar de tu a tu amb qualsevol
dels referents mundials a nivell de qualitat creativa i musical"


El Palau de la Generalitat de Catalunya ha acollit aquest matí la recepció oficial dels guanyadors dels Premis ENDERROCK 2017 – XIX Premis de la Música Catalana, tant de votació popular, com de la crítica així com també el Premi Enderrock d’Honor.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller de Cultura, Santi Vila, ha assegurat que “hem de ser conscients que tenim una gran qualitat creativa” i que, “quan parlem de cançó i música, aquest és un país que pot parlar de tu a tu amb qualsevol dels altres referents que hi ha al món en aquestes disciplines”.

En aquest sentit, el cap del Govern ha destacat que, en diferents àmbits, entre ells el musical, “Catalunya és un país que, quan fuig del provincianisme i de l’autocomplaença, es reconeix amb capacitat de fer aportacions rellevants a la civilització en primera persona”. I ha assegurat que si tenim la màxima ambició per fer-ho, “aleshores allò que fem brilla i és reconegut a dins i fora, com està passant actualment amb la creació musical a Catalunya”.

Acompanyat del director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, i d’una seixantena de premiats, el president ha agraït a tot el sector que no hagi “abaixat els braços en tots aquests anys difícils” i que hagi aconseguit persistir malgrat la duresa de les condicions. Ha defensat ser conscient que “els pressupostos públics en cultura encara no són els que necessitem” i, per aquest motiu, ha dit, que el Govern té “l’empeny indefugible de fer un país nou”, perquè “puguem dedicar als sectors que són fonamentals per entendre que la nació té supervivència els recursos que aquest país és capaç de generar i genera”.

Per la seva banda, el conseller de cultura, Santi Vila, ha celebrat que els Premis Enderrock combinin “el reconeixement a la tradició i l’herència amb la creativitat i la innovació”. I ha assegurat que “ajudar a finançar l’aparador de la música catalana és una obligació i una devoció” pel Govern.

Per la seva banda, Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock, ha assegurat que “la Música és la banda sonora de la Cultura” i ha remarcat que “sense música aquest seria un país invisible, sord i sense referents”. Gendrau ha agraït al president la recepció í el fet que ahir Televisió de Catalunya emetés la gala en diferent “senyal que els temps estan canviant, també en la música” i ha criticat que “la veu silenciada dels mitjans musicals és un atemptat a la llibertat d’expressió, una mordassa a les veus del poble i a la seva democràcia”.