Segona edició del Premi Teresa Rebull al millor projecte de producció musical en cultura popular. La convocatòria finaliza el 31 de març.

Dotat amb 5.000 euros i amb una estada de creació, el projecte guanyador s'estrenarà a la 20a Fira Mediterrània.
La convocatòria finalitza el 31 de març


El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fira Mediterrània de Manresa, amb la col·laboració de l'Espai Marfà - Ajuntament de Girona i la Fundació Casa de la Música del Gironès, convoquen el Premi “Teresa Rebull” al millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional.

L’objectiu de la iniciativa és donar suport als projectes musicals que trobin en els elements de la cultura popular i tradicional el seu eix creatiu, col·laborant en el finançament del procés de producció.

El premi està dotat amb 5.000 euros, quantitat que s’haurà d’invertir íntegrament en la producció del projecte, i una estada de creació.

L’espectacle guanyador s’estrenarà en el marc de la 20a Fira Mediterrània de Manresa.

La convocatòria està oberta fins al 31 de març.

Aquest premi vol subratllar l’enorme trajectòria vital de Teresa RebullFilla de reconeguts militants sindicals, Teresa Rebull va viure la República i la guerra civil com a membre del POUM. Exiliada a França amb 19 anys, va entrar en contacte amb molts intel·lectuals francesos i sudamericans. Tot i que durant la seva joventut va actuar amb diferents formacions artístiques, com a cantant i ballarina -amb un remarcat interès pel folklore ibèric-, no va ser fins als 50 anys, quan va entrar en contacte amb els joves de la Nova Cançó, que va començar a compondre cançons i a interpretar-les en públic, convertint-se així en l’”àvia de la Nova Cançó”.

Rebull va deixar els escenaris al 1980, i va passar els darrers anys de la seva vida pintant a casa, una altra de les seves passions artístiques, i assistint a diferents actes polítics i culturals. Al llarg dels seus 95 anys de vida, Teresa Rebull va donar alè amb el seu entusiasme a una infinitat d’iniciatives polítiques i culturals.

El projecte guanyador de la primera edició del premi va ser Càntut, de Carles Belda i Sanjosex

Consulta aquí les bases de la convocatòria.