L’Auditori de Girona i l’Espai Marfà presenten la programació de la temporada gener-juny 2017

Balthasar Neumann Ensemble & Pablo Heras-Casado, l'Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky, Larry Goldings, Peter Bernstein & Bill Stewart o Gloria Gaynor són alguns dels noms destacats que es podran veure a partir del gener 2017

Aquest matí s’ha presentat a l’Auditori de Girona la programació per als sis primers mesos de l’any.  El responsable de la programació de música clàssica, Victor García de Gomar,  ha dit que es tracta d’una programació ambiciosa i de qualitat, que té la voluntat de combinar grans noms propis internacionals amb els valors locals. Un d’aquests valors és  Pablo Heras-Casado, que oferirà un homenatge a Monteverdi amb el Balthasar Neumann Ensemble. Casado va ser director titular de l’Orquestra de Girona i ha esdevingut un dels directors internacionals amb més renom (és un dels quatre espanyols que ha dirigit la Filharmònica de Berlin). 

En col.laboració amb Ibercamera, que enguany celebra els seu 10è aniversari, l’Auditori proposa els concerts de l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky, el Quartet Gerhard, l’Orquestra Nacional d’Hongria amb la trompetista Mireia Farrés, el Trio Ludwig, l’Orquestra Simfònica Txaikovski o el Cor de Nens de Windsbach, que visitaran l’Auditori per quarta vegada. Entre els valors locals destaquen els noms del pianista Javier Perianes, la pianista Alba Ventura i els violoncelistes Pau Codina i Arnau Tomàs.

Un altre aniversari destacat és el de la GIOrquestra, que celebrarà els seus cinc anys d’existència amb un concert especial que inclou dues peces del gran repertori simfònic: la Simfonia n. 5 de Beethoven i l’Obertura 1812 de Txaikovski, a més d’un poema simfònic encarregat a Albert Guinovart per a l’ocasió i dedicat a la mare dels germans Sabaté.

Seguint amb la programació de clàssica, la Cobla Ciutat de Girona presentarà un concert de música per a cobla i cor en homenatge al mestre Josep Viader i el Conservatori de Girona presenta dues propostes: el concert Bach 4 Piano – un punt de trobada de professors i exalumnes del Conservatori – i l’espectacle familiar La Flauta Màgica a càrrec d’alumnes de primer curs del grau professional de piano i de l’Aula de Cant.

Natxo Morera de la Vall ha presentat la programació de música moderna, que també inclou propostes úniques, com el trio de jazz Larry Goldings, Peter Bernstein & Bill Stewart o l’únic concert a l’estat espanyol de Gloria Gaynor en el marc del Black Music Festival. També dins del BMF es podran veure els francesos Electro Deluxe amb la Girona Jazz Project Big Band. Altres actuacions destacades són les del Grupo Compay Segundo - nou músics cubans que havien tocat amb ell, dirigits pel seu fill -, Chambao i Newcat, un septet encapçalat per Manu Sabaté i guanyador de la Beca Cultura Popular de la Fundació Casademont.

També continua el cicle Càpsula, per fomentar el talent local, amb tres concerts: Smoking Bambino, Howlin’Dogs – un projecte basat en les work songs que cantaven els esclaus del s. XVIII i que ara canten els convictes que fan treballs forçats a les presons americanes – i la vocalista de Les Anxovetes, Marta Pérez. La programació també inclou l’espectacle familiar Voooox! que proposa un viatge musical per a nens a partir d’un any.

Finalment, el responsable de la programació de l’Espai Marfà, Aniol Casadevall, ha presentat les 38 activitats que es faran amb la complicitat de la Casa de la Música en l’àmbit de la creació, la formació i la divulgació.

Pel que fa a la creació, destaquen les Jornades Sóc Autor, el Taller de Creació de Cançons amb Anna Roig o la trobada amb el director artístic del Mercat de Música Viva de Vic, Marc Lloret. En l’àmbit de la formació destaca el taller La guitarra de Django Reinhardt, a càrrec d’Albert Bello o el taller Piano Jazz Comping. El piano com a instrument de base rítmica, a càrrec de Joan Díaz, entre molts d’altres. Pel que fa  a la divulgació, continuen les sessions comentades: OK Computer de Radiohead amb Pau Vallvé, Astral Weeks de Van Morrison amb Smoking Bambino i el quart àlbum de Led Zeppelin comentat per Arnau Tordera. També es farà un taller de prevenció de riscos auditius per a músics.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha afirmat que amb aquesta programació Girona aspira a ser un referent de la música a Catalunya, apuntant cap a l’escena internacional tot i protegint els artistes del territori. En aquest sentit, ha dit que la seva voluntat és que l'Auditori esdevingui una àgora des del qual la música en directe s'escampi per tota la ciutat: parcs, carrers, places i, si la Llei ho permet, també arribi fins als bars en forma de "càpsules".

Les entrades ja són a la venda. Podeu consultar la programació sencera a: http://www.auditorigirona.org/cat/programacio.php