El Jamboree celebra el concert 25.000

El dia 24 de novembre farà un concert especial i s'inaugurarà l'exposició "Negra i reial"

La sala Jamboree de Barcelona celebrarà aquest dijous 24 de novembre el seu concert número 25.000 i ho aprofita per reivindicar el seu llegat al llarg de 56 anys.

D'una banda, a les 19h, la Fundació SETBA inaugura l'exposició "Negra i Reial" que recrea la memòria del Jamboree, amb obres de Quico Estivill, Jordi Isern, Andrea Torres, Pedro García Villegas, Manel Rubiales i José Miguel Morales. També hi haurà fotos inèdites de César Malet i cartells i objectes d'arxiu de l'històric club de la Plaça Reial.

A la nit, a les 20:00 i a les 22:00, com és habitual, s'estrenarà l'espectacle "Una vegada, al Jamboree...!!!", amb l'actor Quim Lecina i l'acompanyament musical del Brownie Jazz Septet amb el que s'arribarà a la mítica xifra de 25.000 concerts.

El punt de partida de l'exposició és un assassinat que va tenir lloc el 1962, dos anys després que s'obrís el local, pel qual es va inculpar Gloria Stewart, la cantant estrella del club en aquell moment, cosa que li va arruïnar la carrera. És una de les històries que recull el llibre El cas Jamboree. Eterna glòria (2012), de Pere Pons, que també és la base de l'espectacle "Una vegada, al Jamboree...!!!"