Decidits els finalistes del 26DOTGN

Tyco Brae, Mostassa, The Larvarians, Et-Co*, Virgili & The Rivals i Zien Años tocaran en la final del concurs musical a la Capsa de Música el 19 de novembre

Reunit el passat 29 d’octubre a la Capsa de Música en comissió artística, el jurat del concurs musical 26DOTGN ha emès el seu veredicte, decidint els sis grups que disputaran la vint-i-sisena edició del concurs musical de bandes del Camp de Tarragona. Aquesta comissió també ha volgut remarcar la qualitat i frescor de les 24 bandes presentades al concurs. A més, 18 d’aquests grups mai havien concorregut al certamen, la qual cosa demostra l’alt interès de les noves bandes pel DOTGN, tenint en compte a més que el període per presentar propostes va durar només 15 dies.

Dit això, els sis grups que actuaran en directe a la final del 26DOTGN el 19 de Novembre a la Capsa de Música (Espai Tabacalera) a partir de les 22h són TYCO BRAE (92 punts), MOSTASSA (86 punts), THE LARVARIANS (86 punts), ET-CO* (83 punts), VIRGILI & THE RIVALS (82 punts) i ZIEN AÑOS (81 punts), als que es sumaran els reusencs THE KRAV MAGA com a guanyadors de l’edició de l’any passat. Els grups de reserva, en el cas que algun dels sis grups sel·leccionats no pugui participar en la final, son TALES OF NOVA i TARDE MAÑANA NOCHE, amb 79 punts cadascun, i EULER, amb 77 punts. A més, com a novetat, enguany s’ha creat una llista de reproducció a youtube per poder escoltar algunes de les propostes musicals rebudes, hagin estat finalistes o no, i veure els seus videoclips o directes.

El guanyador de la final del 26DOTGN rebrà un premi de 1.500€ atorgat per l’Ajuntament de Tarragona, i actuarà en un esdeveniment del Consell Regulador de la DO de Vins Tarragona l’any 2017 i a la final del proper DOTGN, amb una remuneració de 500€ per concert. Per la seva banda, els altres cinc finalistes participaran l’any vinent al Tecla Capsa dins les festes de Santa Tecla a la Capsa de Música. Finalment, la nit de la final tots els assistents podran votar els sis grups participants per atorgar a un d’ell un premi del públic de 200€.

El DOTGN és el tercer concurs musical més antic de tot l’Estat i s’ha convertit en punt de referència indefugible per pendre el pols a la vibrant escena musical del Camp de Tarragona, marcant any rere any un nou esglaó en la promoció i suport a les bandes de les nostres comarques. Harrison Ford Fiesta, Ivory o Satèl·lit son exemples de grups que han guanyat recentment el concurs i s’han consolidat com a propostes solvents i de qualitat de casa nostra. És més, des del jurat s’ha arribat a comentar que, musicalment parlant i a menor escala, “Tarragona és el Manchester català”.