5è JAZZ & FIRES al Sunset Jazz Club de Girona

Entre els dies 28 d’octubre i 6 de novembre es durà a terme al Sunset Jazz Club de Girona el 5è Jazz & Fires, durant el qual es celebrarà el 15è aniversari de l’obertura del local.

La cinquena edició del Jazz & Fires oferirà deu concerts, quatre dels quals gratuïts, incloent el tradicional Vermut Jazz del dia de Sant Narcís, i tindrà com a cap de cartell al Zhenya Strigalev’s Never Group.
 
Aquesta edició també serà especial pel fet que va ser durant les Fires d’ara fa 15 anys quan es va inaugurar el Sunset, i el dia 5 de novembre es celebrarà aquest aniversari amb dos concerts gratuïts: a les 19.00h el prestigiós pianista Albert Bover oferirà un recital a porta tancada, al qual s’hi podrà accedir per sorteig, i a la nit el grup de jazz manouche Scaramouche protagonitzaran la festa dels 15 anys del club, amb sessions a les 23.00h i a les 00.15h.
 
La diada de Sant Narcís serà una de les jornades destacades, i començarà amb el Vermut Jazz a les 12.00h del migdia, amb el concert a l’escenari exterior del Sunset a càrrec del grup de jazz tradicional Jazz Band del Titanic, i al vespre el saxofonista rus Zhenya Strigalev i el seu Never Group, que completen el baixista nord-americà Michael Janisch i el bateria català Marc Ayza, oferiran un dels concerts més esperats d’aquesta edició (23.00h, 10€).
 
Al festival, que començarà divendres 28 d’octubre amb el concert de la Big Band del Conservatori (20.00h, entrada 3 euros), també s’hi podrà escoltar el Vic Moliner ARA Quintet el 30 d’octubre (20.30h, entrada 8 euros); el grup de cambra Sextet Gerió que oferirà un programa sobre Piazzola el 31 d’octubre (22.00h, entrada 8 euros); Luis González Trio & Gianni Gagliardi el dimarts 1 de novembre (22.00h, gratuït), i la col·laboració entre els cantautors Eduard Gener i Pau Brugada el 3 de novembre (22.00h, entrada 8 euros). Per tancar el Jazz & Fires d’enguany, hi haurà una jam session amb la Jazz Friends Band el 6 de novembre a les 20.30h (entrada 3 euros).
 
En ocasió de l’aniversari s’ha instalat una pantalla en la que s’hi poden veure imatges dels darrers quinze anys, i també frases sobre el club que han enviat per l’ocasió diverses personalitats locals i del món cultural i musical.