Torna la competència de cobles i orquestres a Banyoles per la Festa Major

4 cobles joves i 4 cobles de prestigi competiran entre elles els dies 22 i 23 d'octubre

Vivim en un món competitiu i a Banyoles, des de finals del segle XIX, és tradició que les cobles que participen a les ballades de la Festa Major generin una forta competència entre elles per guanyar-se el favor dels assistents. Per tal d'augmentar l'interès i la competència, les quatre cobles que actuen es situen una a cada costat de la Plaça Major, enlloc d'estar reunides en un sol cadafal. Això facilita l'interès dels músics per crear més ambient en el seu "territori".

Aquest any, el Foment de Banyoles, que organitza aquest esdeveniment, l'ha ampliat amb el CoCo. El dia 22, la competència serà entre quatre cobles de músics joves: la Bisbal Jove, la Flama de Farners, la Mil.lenària i la Reus Jove, amb un fi de festa amb ballables per a cobla. El dia 23, la Plaça Major l'ocuparan quatre cobles de prestigi que competiran entre elles: Ciutat de Girona, La Principal de La Bisbal, Montgrins i Selvatana. Com a fi de festa interpretaran la sardana estereofònica Somni.

El mateix dia 22, a les 5 de la tarda, tindrà lloc la competència d'orquestres, una modalitat que ja es va introduir l'any passat. La Principal de La Bisbal, Montgrins i Selvatana s'alternaran i actuaran conjuntament en un concert únic al Pavelló de la Draga.

Finalment, el dia 24 d'octubre tindrà lloc la Festa de la Música per a Cobla a càrrec de les cobles Ciutat de Girona, La Principal de La Bisbal i Selvatana que faran el tradicional concert de sardanes i obres simfòniques per a cobla, anguany amb l'estrena de les obres d'encàrrec dels Premis Ceret-Banyoles 2016.

Venda anticipada d'entrades a partir del 14 de setembre al web http://www.elfoment.cat i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Banyoles.